#foodiecouple

Szombathely - Öreg Sam Étterem

2018. július 30. - FoodieM

 A hely megtalálása nem egy nagy sztori. Martin mióta az eszét tudja ismeri a várost, járt itt többször is. Egy téli randi alkalmával látogattunk ide, mikor urasága már megint elfelejtette leszervezni az éttermet, két nagy lovagias ígéret közt, hogy juj de elmegyünk valamerre. Google a barátunk, mi legyen...Eszti kétkedve nézi a folyamatot, néha kritikával illeti a kiszemelt potenciális randihelyet, majd elérkeztünk az Öreg Samhez. Gyors meggyőzés, hogy jó hely, a képek szerencsére Martin oldalán álltak, még nagyobb szerencséjére szabad asztal is volt. Hogy megérte-e? Lássuk azokat a pontokat!

Megközelíthetőség: Egy kis helyismeretet igényel mert egy kis kapun és a táblán kívül a tujákkal beültetett kerítés miatt maga a hely az utcáról nem látszik. Ami nem is akkora probléma mert ha az ember a külső részen akar enni, nagyon jól lefogják az utcáról beszűrődő hangokat. Parkolni akár az étterem előtt is de a környező utcákban bárhol lehet. Autóval GPS-szel könnyen megtalálható. Pár percre pedig buszmegálló is van így tömegközlekedéssel is egyszerű a megközelítés. 

Kiszolgálás: A kiszolgálással alapvetően nem volt sok probléma. Minden gördülékenyen és viszonylag gyorsan ment, egy esettől eltekintve. Az étkezés közben a pincér hölgytől rendeltünk két plusz italt amiből csak egy érkezett meg, az is Martin elé ( vendéglátós alapszabály: mindig a hölgy elé pakolunk le elsőnek). Azt hittük valami oka volt, nem fért el a kezében vagy valami, de pár perccel az első ital érkezése után sem történt semmi. Várakozás, csodálkozás, nem tudtuk mire vélni. Ugratás, hogy biztos bejössz a pincérnőnek meg minden. :D Majd mikor ismét feltűnt egy felszolgáló a színen, szóltunk neki az elfelejtett italról és ő orvosolta is a helyzetet. Ettől függetlenül azt este végén jó kedvvel távoztunk. De azért na, ekkora hibát ne vétsünk már, hogy a fele rendelés érkezik meg teljesen ellent mondva a felszolgálás etikettjének. A pontokat itt a középkorú úr mentette meg, aki sűrű elnézések közt pótolta a rendelést, és egész este kedvesen szolgált ki minket.

Étel minősége: A képen látható étel a "Szűzérmék, ahogy a Chéf kedveli" nevet viseli. Elsőre furcsa kombinációnak tűnt a baconon futtatott hagymás gomba ragu, áfonyával, paradicsommal és vörösborral de megérte ezt választani. Várakozáson túl teljesített a leíráshoz képest. Áfonya? Paradicsom? Bor? Bacon? Hagyma? Tényleg?? Nagyon jól volt elkészítve minden és az összetevők egy nagyon finom kombinációt alkottak. Nem volt túl paradicsomos, az áfonya is csak épp annyira volt édes, hogy passzoljon a fűszeres szűzérmékhez és a mártáshoz. Életünk legbizarrabbnak induló fogása, nagyon királyul sült el. :) A krokett külön szívszerelem nálunk, így nagyon jól esett, hogy jó pár ételhez ezt a csodás köretet tálalják. Frissen került az asztalra minden (bár én már nem emlékszem mit ettem -M.), sosem csalódtam még a helyben. Mindig ugyanazt a jó minőséget tudja felmutatni (a fenti ételt amúgy én ettem, Martin nem merte bevállalni :P - E.). Sajnos a kiválasztott desszertet nem lehetett kapni mert azon a héten változott az étlap de ez semmit nem vett el a többi étel nyújtotta élményből. Házi rétes helyett somlóit rendeltünk. Nem volt feledhetetlen gasztroélmény ( egy somlói nem is feltétlen az ), de kellemes levezetése volt a kis romantikus vacsinknak. Az adagok bőségesek, laktatóak, éhesen kell érkezni, az biztos. :) A tálaláson van mit csiszolni, de éhes ember eszik nem nézelődik, ugyebár.

Ár-érték arány: Közép kategóriás árak viszont finom ételek és bőséges adagok. Egy-egy baráti vagy családi esemény, vagy egy romantikus vacsi teljesen belefér itt. Megéri az árat, nem túlzó, de azért nem is  teljesen pénztárcabarát.

 Összesítve:

Megközelíthetőség: 4,5 - Nincs feltétlen szem előtt de könnyű megtalálni

e9f36ed0373dc357cab4db9fb1bbd4f9.png

Kiszolgálás: 4 - Reméljük egyszeri baleset volt az italos sztori. 

856dd993d9fbaaa2c96f0d7296306be0.png

Étel minősége: 5 - Minden nagyon finom volt

305bc5dbc11aa561e9684718032bcda2.png

Ár-érték arány: 4,5 - Az adag és az ízek jó arányban vannak az árral.

e9f36ed0373dc357cab4db9fb1bbd4f9.png

A bejegyzés trackback címe:

https://foodiecouple.blog.hu/api/trackback/id/tr7914148931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása