#foodiecouple

Szombathely, Kispityer Halászcsárda - 2018. június

2018. június 28. - FoodieM

Nem csak a Balatonon találni remek halételeket. Kiváló példa erre a szombathelyi Kispityer Halászcsárda. Kívülről nem feltétlenül, de belülről már valóban egy csárda hangulatát adja vissza. Az ember nem mindig akar nagy zsíros húsokat vagy épp édességet enni, jól esik néha egy könnyebb étel, amire a hal tökéletes választás, főleg ha jól van elkészítve. De nem húzom tovább az időt akkor nézzük meg részletesebben.

Megközelíthetőség: Egy kisebb körút keresztutcájában található nem túl messze a városközponttól. Utca fronton van de helyismeret szükséges hozzá, viszont ha már az utcában vagyunk könnyű megtalálni. Nagy épület a hely nevével az oldalán. GPS-szel a legcélszerűbb elindulni, ha valaki nem helyi vagy nem ismeri azt a környéket. Saját parkolója van, illetve a környező utcákban is meg lehet állni.

Kiszolgálás: A kiszolgálás kifogásolhatatlan. Kedves, előzékeny pincérek akik a nap bármely szakában mosolyogva fogadnak és kísérnek az asztalunkhoz. A rendelésfelvétel és a felszolgálás is gördülékenyen megy. Bármilyen kérdés vagy kérés van örömmel állnak rendelkezésünkre.

Étel minősége: A képen egy lazac steak látható kapros rákraguval és krokettel, ez volt Eszti étele. Mind a hal mind a ragu és a krokett állaga is tökéletes, jól kiegészítették egymást a különböző textúrák. A hal pont jól volt átsütve és a fűszerezése is ízletes, a rákragu íze tökéletesen illett a halhoz, még inkább emelte a fogás fényét nem nyomta el. A kívül ropogós belül puha krokett pedig kitűnő köretnek bizonyult a selymes mártáshoz és a puha halhoz és a rákocskákhoz. Bár a bevezető szövegben azt írtam jó néha könnyedebb ételeket enni én mégis egy jó marhapörkölt mellett döntöttem mert halat már többször is ettem náluk. Az én választásom is kifizetődött mert nem csak a halat készítik nagyon jól. A hús kellően megpuhult és ízre is tökéletes volt. Az adag nem pukkasztóan hatalmas, pont kellően bőséges, kellemes. Úgy gondolom mindketten elégedetten és jóllakottan távoztunk. 

Ár-érték arány: A hely az árakat tekintve teljesen átlagos. Az adagokat nézve egy nagyobb étkű ember is jóllakik (Vegyünk példának engem ~M). Az ízek kiemelkedőek és ezért nagyon megéri.

Összesítve: 
Megközelíthetőség: 3,5 - Helyismeret vagy GPS szükséges hozzá

4fa85a73c810fd9ec2debbac549122bc.png

Kiszolgálás: 5 - Nagyon jól éreztük magunkat amit a pincérek csak fokoztak a kedvességükkel

305bc5dbc11aa561e9684718032bcda2.png

Étel minősége: 5 - Minden tökéletesen volt elkészítve és pont a mi ízlésünk.

305bc5dbc11aa561e9684718032bcda2.png

Ár-érték arány: 4,5 - Korrekt az árakat és a minőséget tekintve. Nem kiemelkedő az arány, de nem rossz.

e9f36ed0373dc357cab4db9fb1bbd4f9.png

A bejegyzés trackback címe:

https://foodiecouple.blog.hu/api/trackback/id/tr8114079943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása